Προγράμματα «Εξοικονομώ»

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονομίας ακινήτων, που αποτελεί το διάδοχο σχήμα των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», με αυξημένα ποσοστά επιδοτήσεων και διευρυμένη γκάμα επιλέξιμων παρεμβάσεων, με γνώμονα την μεγιστοποίηση του οφέλους ως προς την ενεργειακή εξοικονόμηση και αυτονομία.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι εισοδηματικές κατηγορίες, στις οποίες οι αιτούντες κατατάσσονται και λαμβάνουν επιχορήγηση:

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικό ποσό χρημάτων ετησίως, αναβαθμίζοντας ενεργειακά την κατοικία σας και καθιστώντας την ενεργειακά αυτόνομη. Οι ενεργειακές / κατασκευαστικές παρεμβάσεις επιδοτούνται μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Συγκεκριμένα, τα οφέλη ειναι τα ακόλουθα:

 1. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

Μπορείτε να λάβετε γενναία επιδότηση, που αγγίζει το 85% του κόστους εργασιών, και με χρηματοδότηση που φτάνει τα 50.000 ευρώ για κάθε ακίνητο. Μετά το πέρας των ενεργειακών / κατασκευαστικών παρεμβάσεων θα παρατηρήσετε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων ετησίως.

 1. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

Μετα την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου σας θα μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια, καταναλώνοντας πολύ λιγότερη ενέργεια για ενεργοβόρες διαδικασίες, αφου οι ενεργειακές σας απώλειες θα ειναι ελάχιστες. Θα μπορείτε, επίσης, να είστε ενεργειακά αυτόνομοι, αφου θα παράγετε και θα αποθηκεύετε την δική σας ενέργεια.

 1. ΑΥΞΗΣΗ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

Μπορείτε να αυξήσετε, σημαντικά, την αξία του ακινήτου σας (για ενοικίαση ή μεταπώληση), αφού αυτή διαμορφώνεται και από την ενεργειακή βαθμίδα, στην οποία ανήκει το ακίνητο.

 1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΝΕΣΗΣ

Μετά το πέρας των κατασκευαστικών / ενεργειακών παρεμβάσεων θα επιτυγχάνονται πολύ καλύτερες συνθήκες δροσιάς το καλοκαίρι και ζέστης τον χειμώνα. Με άλλα λόγια, μπορείτε να αναβαθμίσετε, σημαντικά, την ποιότητα ζωής σας και, συνεπώς, το βιοτικό σας επίπεδο.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει όλα τα στάδια της επένδυσής σας, από την αρχή μέχρι το τέλος:

 1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Έμπειροι σύμβουλοι της εταιρείας μας σας ενημερώνουν, πλήρως, σχετικά με το πρόγραμμα.

 1. ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Μηχανικοί της εταιρείας μας συντάσουν και υποβάλουν την αίτησή σας, για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.

 1. ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ.

Εξειδικευμένοι ενεργειακοί επιθεωρητές και σύμβουλοι έργων της εταιρείας μας σας επισκέπτονται, για να διενεργήσουν αυτοψία στο ακίνητο σας, με σκοπό την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ) με το σενάριο της ενεργειακής αναβάθμισης, λαμβάνοντας, φυσικά, υπόψη τις επιθυμίες σας.

 1. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

Έμπειροι μηχανικοί της εταιρείας μας αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την μελέτη και την σωστή επιλογή των συστημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν. Έπειτα, εξειδικευμένα συνεργεία της εταιρείας μας αναλαμβάνουν την πλήρη κατασκευή του έργου σας. 

 1. ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ.

Εξειδικευμένοι ενεργειακοί επιθεωρητές και σύμβουλοι έργων της εταιρείας μας σας επισκέπτονται ξανά, μετά το πέρας της κατασκευής του έργου, για την έκδοση του νέου ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ).

 1. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ.

Η εταιρεία μας σας παρέχει, σε βάθος χρόνου, άμεση τεχνική υποστήριξη, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, με οδηγίες χρήσης, παροχή ανταλλακτικών κ.α. Αναλαμβάνουμε, επίσης, την συχνή συντήρηση των έργων που υλοποιούμε, εξασφαλίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, μεγάλη διάρκεια ζωής αυτών.

 

ΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ / ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία μας, μετά τον σχεδιασμό και την σχετική μελετή ενεργειακής αναβάθμισης, μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά στα ακόλουθα:

Για εξοικονόμηση ενέργειας:

 • Τοποθέτηση / Αντικατάσταση Θερμοκάλυψης Κελύφους.
  • Θερμομόνωση Κελύφους.
  • Υγρομόνωση και Θερμομόνωση Δωμάτων.
  • Ρηγμάτωση.
  • Στεγανοποίηση.
 • Αναβάθμιση Συστήματος Θέρμανσης – Ψύξης.
  • Αντλίες Θερμότητας.
  • Λέβητες Αερίου.
  • Λέβητες Πέλετ.
  • Λέβητες Πετρελαίου.
  • Αυτόνομες Κλιματιστικές Μονάδες.
  • Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου.
 • Σύστημα Ζεστών Νερών Χρήσης από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
  • Ηλιοθερμικά Συστήματα.

Για ενεργειακή αυτονομία:

 • Συστήματα Ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
 • Φωτοβολταϊκά Συστήματα για Ενεργειακό Συμψηφισμό (Net Metering).
 • Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας.
 • Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας παραγόμενη από Φωτοβολταϊκά.

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτό το site, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies… Περισσότερα…